Nos preocupa tu privacidad En pisos.com utilizamos cookies propias y de terceros para dar un servicio satisfactorio mediante cookies técnicas, de personalización y para fines analíticos. pulsa AQUÍ para más información. Puedes aceptar todas las cookis pulsando el botón "aceptar" o configurarlas o rechazar su uso pulsando
Aceptar Rechazar todas Configurar

ESTUDI DEL MERCAT IMMOBILIARI ANDREUENC EL 2023 I EVOLUCIÓ 2024

Hola de nou veïns! Si als nostres últims articles us parlàvem de les expectatives del 2024 per al lloguer i la compravenda, ara ja tenim les dades analitzades  i us les oferim com a experts que som del mercat andreuenc amb 44 anys d’experiència immobiliària !

RESUM DEL ESTAT DEL MERCAT DE LLOGUER EN 2023 A SANT ANDREU

El 2023, i el 1r i 2n trimestre del 2024, el mercat de lloguer d'habitatges ha experimentat una radical disminució en el nombre de contractes, registrant un 19% menys que el 2022. Aquesta tendència negativa s'ha intensificat durant el 3r i 4t trimestre de l'any, amb caigudes del 25% i 31% respectivament, influenciades sense dubte per la publicació de la Llei 12/2023, de 24 de maig, que regula el dret a l'habitatge.

 

Context General

Els lloguers més econòmics continuen reduint la seva quota de mercat. Així doncs, des del 2022, el segment de nous contractes en el rang de 750 a 1.050 €/mes ha disminuït, cedint terreny als lloguers més alts.

Com a resultat, la mitjana dels nous lloguers andreuencs el 2023 presenta aquests resultats:

Preu mitjà lloguer  2022: 821 €/mes

Preu mitjà lloguer 2023: 912 €/mes

Increment: 11,1%

Preu per m2 : De 12,6 €/m² a 14,0 €/m²

 

Factors Influents

Creiem que l’augment en els preus de lloguer a Sant Andreu pot atribuir-se a :

1)    Demanda Consistent: La demanda d’habitatges continua sent alta degut al seu atractiu residencial i les bones connexions de transport.

2)     Oferta Limitada: L’oferta de nous habitatges per a llogar  no ha crescut al mateix ritme que la demanda, cosa que exerceix pressió a l’alça sobre els preus.

3)    Millores Urbanístiques: Els projectes de millora d’infraestructura a La sagrera i Sant Andreu han augmentat el valor percebut i real de les propietats per llogar.

 Comparativa i Perspectives

Les dades reflecteixen una tendència generalitzada al mercat andreuenc i el seu entorn, on els preus de lloguer estan en constant augment, mentre que la disponibilitat de lloguers assequibles disminueix.

Sant Andreu, malgrat no partir greument els efectes que la gentrificació turística està provocant a altres zones de Barcelona, dissortadament no és una excepció a aquesta regla, ja que les errònies polítiques d’habitatge i les noves legislacions han tingut un impacte significatiu en la reducció de nous contractes de lloguer, contribuint a una major selectivitat en l’oferta de lloguers.

  Conclusió

El mercat de lloguer a Sant Andreu el 2023, i el que portem d’enguany, ha estat marcat per increments en els preus i una disminució en la disponibilitat de lloguers més assequibles.

Aquests canvis reflecteixen tant una demanda contínua i forta, com els efectes d’una limitació evident per la minsa oferta de nous habitatges, factors  que ens han portat a una indesitjada el·litització del mercat de lloguer, que ha tensat al límit el mercat i contra la qual els Administradors de Finques i els API de proximitat ( ara mes necessaris que mai per a desenterinyar el marc legal) lluitem amb innegable voluntat de servei a la comunitat cercant cada dia nou producte per a portar al mercat.

RESUM DEL ESTAT DEL MERCAT DE VENDA EN 2023 A SANT ANDREU

El mercat de venda d'immobles andreuenc ha experimentat diverses fluctuacions al llarg de l'any 2023. A continuació, havent analitzat les 280 exitoses compravendes que l’any passar vàrem tancar des de la nostra agència associada a  APIALIA CIUDAD CONDAL, https://ciudadcondal.apialia.cat/ (Associació Professional de  Gestió d’Exclusives  Compartides, gestionada pel Col·legi Agents de la Propietat Immobiliària amb 375 agències associades a Catalunya), us oferim un resum detallat dels preus mitjans de les ofertes de venda de segona mà a Sant Andreu.

Oferta – Preus d’habitatges de 2a Mà

           Barcelona                             Sant Andreu

                                 1r Trim: 4.063 €                       1r  Trim: 3.171 €

                                  2nTrim: 4.131 €                       2n Trim: 3.137 €

                                  3r Trim: 4.054 €                       3r Trim: 3.056 €

                                  4t Trim: 4.167 €                       4t Trim: 3.160 €

 

Observacions i Perspectives

Per bé que a Barcelona en general, els estudis trimestrals del COAPI ens han acreditat que el preu mitjà d'oferta de venda ha mostrat una lleugera pujada al llarg de l'any 2023, arribant als 4.167 €/m² en el 4t trim/23, en comparació amb els 4.063 €/m² del 1r trim/23, a Sant Andreu els preus han experimentat una lleugera fluctuació en els preus de venda, amb una disminució en el 3r trimestre (3.056 €/m²) i una recuperació fins als 3.160 €/m² en el 4t trimestre. Pel que fa al 1r i 2n trimestre del 2024 hem detectat ja una pujada del 4,2%, arribant als 3.292,72 €/m²

Aquests canvis reflecteixen tant una estabilització relativa, com alhora una bona sensació en el mercat andreuenc, que continua sent una opció atractiva per a compradors que busquen un equilibri entre preu i qualitat de vida.

Conclusió

El mercat de venda residencial a tota la ciutat, i en particular a Sant Andreu, mostra una tendència de lleuger creixement en els preus de venda. Tot i les fluctuacions trimestrals, Barcelona, malgrat les erràtiques polítiques ( tant estatals, com autonòmiques i locals) en matèria d’habitatge que patim, continua sent una destinació atractiva per a compradors, amb variacions notables entre els diferents districtes.

Sant Andreu, amb els seus preus moderats, es posiciona com una opció viable per aquells que busquen establir-se en una zona amb una bona qualitat de vida i una comunitat vibrant.

I ara que ja sabeu com està evolucionant el nostre mercat immobiliari andreuenc, voleu que us ajudem a estudiar junts el vostre cas i a aconseguir l’Èxit i la Bona Sort per al vostre patrimoni aquest 2024?